Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı toplamda 3 bin 222 kişilik boş kadro ile İnfaz Koruma Memuru Alımı yapacağını belirtmişti. Bunun üzerine ilanın metninde de belirtildiği üzere Başvurular bugün ( 13 Ekim 2017 )  başladı. Başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuruda bulunabilir.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacak olduğu İnfaz Koruma Memuru adaylarından, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, SOn başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Merkezi sınavın ( KPSS 2016 ) yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak şartlarını taşıyan her aday başvuruda bulunabilir.

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasında göre Kadro sayısının on katı kadar olacak şekilde sınava çağırılacaktır. Adaylara yazılı ve sözlü sınav uygulanacak olup, Sınava çağırılmak için bir duyuru yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz Koruma memurluğu kadrosuna başvuru yapacak adaylar için başvurular başladı. Adaylar başvurularını en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları dışında herhangi bir mercie yapılan başvuru kabul edilmeyecektir. Yine adalet komisyonu başkanlıklarına posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.