Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine çok sayıda memur personel alımı yapacağını belirtti. Yapılmış olan duyuruya göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 3 bin 222 kişilik boş kadro ile İnfaz Koruma Memuru ( Gardiyan ) alımı yapacak. Adaylar bu kadroya başvuru yapabilmesi için en az lise mezunu olmak zorunda ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak zorundadır.

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre sınava katılıp katılamıyacakları belirlenecektir. Adaylar değenlendirlme ye göre KPSS puanın en yüksek puandan en düşüp puana kadar sıralancaktır. Buna göre, sıralamada yer alan, kadro sayısının on katı kadar (on katı infaz ve koruma memuru adayı bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.) sınava katılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) İnfaz Koruma Memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve Arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Soınavın son başvuru tarihi ile 18 Yaşını tamamalamış ve SInavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, görevi yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, En az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Yukarıdaki şartlarlar birlikte İnfaz Koruma memuru ( Gardiyan ) kadrosunun gerektirdiği, Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.) şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, bakanlığın internet sitesinden indirilecek olan başvuru formunu dolurupöğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler

Editör: TE Bilisim