Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için 2021 yılı 5358 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacağını bildirmişti. On binlerce başvuru yapıldı. Adayların uzun süredir beklediği ilana başvurular 23 Şubat 2021 tarihinde başlamıştı ve artık sona ermektedir. Peki henüz başvuru yapmayan adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

5358 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

CTE ilanı için en çok tercih edilen kadrolardan birisi de İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu oldu. Bu kapsamda İnfaz ve Koruma memuru Alımı için kontenjan 4918 olarak belirtilmişti. On binlerce başvuru yapıldı ve şimdi ise sonuçlar bekleniyor. Peki CTE 2021 yılı memur alımı kontenjanları nedir?

  • 4.918 infaz ve koruma memuru,
  • 19 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi),
  • 51 hemşire,
  • 20 sağlık teknikeri,
  • 157 teknisyen,
  • 156 destek personeli (şoför),
  • 33 destek personeli (aşçı),
  • 4 destek personeli (kaloriferci),

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

CTE 5358 memur ve İKM alımı başvuruları 23 Şubat 2021 tarihinde başlamıştı ver artık sona ermektedir. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 12 Mart 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde 23.02.2021 tarihinde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

KİMLERİN BAŞVURU GEÇERLİ SAYILACAK?

CTE memur personel alımına başvuru yapmış olan adaylar mutlaka belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak gereklidir.

Ayrıca Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 12.03.2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) hemşire ve sağlık teknikeri için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

KPSS Olarak ise 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 12 Mart 2021 tarihinde sona erecek olup başvuru sonuçlarının mart sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA