Geçtiğimiz haftalarda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan duyurda CTE farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak 6 bin 743 kişilik boşluk ile Destek Personeli pozisyonlarında ve İnfaz ve Koruma memuru alımı yapacağını ilan etmişti. Başvuurr 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı ve hala devam ediiyor. Hala başvuru yapmamış olan adaylari çin veya başvurusunu tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilan hakkında detayları sizlere aktaracak ve başvuru yapmanızı sağlayacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE) yapacağı sınav sonucuna göre farklı şehirlerde buluna birimlerinde görevlendirmek amacı ile 6 bin 126 İnfaz ve Koruma Memuru alımı yapacağını ilan etti. Alımlar en az lise mezunlarını ve KPSS Puanının en az 70 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Ayrıca Sözleşmeli olarak alınacak İKM adayları KPSS puanı esası alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye katılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İnfaz ve koruma memuru adaylarından bazı genel ve özel nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER?

İnfaz Koruma memuru alımları için yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan özel olarak;

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 16/07/2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Başvuruların 01 Temmuz 2019 tarihi ile başlamasının ardından hala devam ediyor. Adaylar başvurularını en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmekte ve başvurular istenen belgeler ile birlikte başvuru formunu doldurup son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

NOT: Adaylar sadece bir unvan için ve bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı ya da farklı unvan için aynı ya da farklı komisyona başvurulması durumunda yapılan tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

BAŞVURU FORMLARI

BAŞVURU KILAVUZU

DİĞER MEMUR ALIMLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim