CTE Memur Alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan ilana göre CTE ( Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 160 kişilik boş kadro ile bünyesine en az lise mezunu alım yapacak. Alımlar 9, 10, 11 ve 12’nci dereceli kadrolara 10 farklı şehirde Ceza İnfaz Kurumu Katibi alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan başvuru şartları nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Aynı zamanda adaylar KPSS Puanı sırasına göre kadro sayısının 20 katı aday Uygulamalı sınava çağırılacak. uygulamalı sınavdan başarılı olan kadro sayısının 3 katı kadar aday ise sözlü sınava çağırılacaktır.

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 05.02.2020 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak ve Merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla (ceza infaz kurumu kâtibi) 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Başvurularda, lisans mezunları için 2020 KPSSP3, önlisans mezunları için 2020 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  • Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak.

şartları aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

CTE 160 Memur Alımı için başvurular 18 Ocak 2021 tarihi ile 05 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. 

Başvuru yapacak adaylar, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 (İnternet sitemizde yer almaktadır.) başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

İLANIN TAM METNİ