Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 160 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Başvurularda son güne geldik. Öte yandan adaylar 10 bin memur alımı ilanının ne zaman yayımlanacağını merak ediyor. Peki ilanın detayları nedir? Memur alımı ilanı ne zaman yayımlanır?

CTE 160 KATİP ALIMI YAPACAK!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 10 farklı ilde 160 memur alımı yapacak. İlan 30 Aralık 2020 tarihi itibari ile yayımlanmış olup başvuru süreci 18 Ocak 2021 tarihi ile başladı. Adaylar için artık başvurularda son güne geldik. Adaylar başvurularını en geç 05 Şubat 2021 tarihi itibari ile bitirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını henüz gerçekleştirmemişlerse bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Bunun dışında adayların, 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Başvuru şartları hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Başvurusunu yapmış olan ve sınavda başarılı olan adayların atamaları, Diyarbakır, Balıkesir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Tekirdağ ve Van illerinde yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uygulama sınavına katılacak ceza infaz kurumu kâtibi adaylarının sözlü sınavdan önce 12.02.2021 tarihinde ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi internet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

10 BİN MEMUR ALIMI İLANI HALA BEKLENİYOR!

Aylar önce Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine 10 bin memur alımı yapılacaktı. Adayların meraklı bekleyişi açıklama sonrası başladı ve Lisans KPSS sonuçlarından sonra beklenen ilan hala yayımlandı. 2021 yılı sonrası beklenen ilanda için de bir gelişme yok. Şubat ayının gelmesi ile birlikte adaylar ilanın yayımlanmasını istiyor. Henüz ilan tarihi hakkında bir gelişme yok. Anında gelişmelerden haberdar olmak için,

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim