Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine 125 memur alımı yapacak. Merkez Teşkilatında bulunan memur eksikliğini karşılamak isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözlü sınav ile 125 Çalışma Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Başvuru süreci Bugün başlamış olan memur alımı kontenjan dağılımına göre özel şartlar ve başvuru süreci nedir?

125 MEMUR ALIMI GRUBA GÖRE DAĞILIM:

15 Kişi Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinin Hukuk programlarından mezun olmak şartı ile. KPSS P4 ile alım yapılacak.

35 kişi Üniversitelerin İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler programlarından mezun olmak. KPSS P18 KPSS P23 KPSS P28 KPSS P48 ile alım yapılacak.

50 kişi Üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri programlarından mezun olmak. KPSS P39 ile alım yapılacak.

5 kişi Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği programlarından mezun olmak. KPSS3 Puan Türü İle başvuru alınacak.

5 kişi Üniversitelerin İstatistik programlarından mezun olmak. KPSS P12 ile alım yapılacak.

4 kişi Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi / Hukuk Fakültelerinden mezun olmak. KPSS P9 KPSS P11 KPSS P18 KPSS P23 KPSS P34 KPSS P39 KPSS P42 KPSS P4 ile alım yapılacak.

4 kişi Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi / Hukuk Fakültelerinden veya Almanca, Almanca Mütercim ve Tercümanlık, Almanca Öğretmenliği, Çeviribilim (Almanca) MütercimTercümanlık (Almanca), Alman Dili Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Kültürü, Filoloji-Alman Dili ve Edebiyatı programlarından mezun olmak. KPSS3 Puan Türü İle başvuru alınacak.

3 kişi Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi / Hukuk Fakültelerinden veya Fransız Dili Öğretmenliği, Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransız Edebiyatı, Fransızca, Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Fransızca Öğretmenliği, MütercimTercümanlık (Fransızca) programlarından mezun olmak. KPSS3 Puan Türü İle başvuru alınacak.

2 kişi Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi / Hukuk Fakültelerinden veya İlahiyat, Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Mütercim ve Tercümanlık, Arapça Öğretmenliği, MütercimTercümanlık (Arapça) programlarından ya da eğitim dili Arapça olan programlarından mezun olmak. KPSS3 Puan Türü İle başvuru alınacak.

2 kişi Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi / Hukuk Fakültelerinden veya Rus Dili ve Edebiyatı, Rusça Mütercim Tercümanlık ya da Mütercim-Tercümanlık (Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Rusça Mütercim Tercümanlık programlarından mezun olmak şartı ile.  KPSS3 Puan Türü İle başvuru alınacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 125 memur alımı başvuruları için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunun dışında ise,

- ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıdaki tabloda puan türleri başlığı altında belirlenen puan türlerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak ve 2021 yılının ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

12 Ekim 2021 tarihi saat 10:00 ile başlamış olan başvurular en geç 7 kasım 2021 tarihi saat 23:59 a kada devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece eDevlet üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

BAŞVURU BELGELERİ NEDİR?

1- Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği.

2- Eğitim dilinin Arapça olduğuna ilişkin öğrenim kurumlarından alınacak belge (İlgili gruba başvuracak adaylar için).

3- Yabancı dil belgesi (Tabloda yabancı dil sınav puanı belirtilen gruplara başvuracak adaylar için).

4- Özgeçmiş.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim