Eylül ayında Devlet Personel başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere İş Teftiş Başkanlığı Genel idare hizmetleri sınıfında açıtka bulunan 80 kişilik kadro ile İş Müfettiş yardımcısı alacağını belirtti. İş Müfettiş yardımcıları İşin Yürütümü yönünde görev yapacaklardır. 

ÇSGB bünyesine alacağı 80 memur adayına sınav uygulayacaktır. Sınav sonucuna adaylar kadoya dahil edilecek olup, adayların sınava katılabilmeleri için Kamu personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurusunu yapmış adaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sonradan yapılacak duyuruya göre Ankara'da sınava gireceklerdir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Alımı yapılacak 80 kişilik İş Müfettiş yarcımcıları başvurularını bir an önce yapmaları şarttır. Şahsen yapılacak başvurularda son günlere gelindi. Buna göre adaylar başvurularını en geç 18 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İle İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İnternet sayfasından yer alan başvuru sistemi bağlantısı üzerinden indirilecek ve doldurup imzalanmak sureti ile ve diğer başvuru sırasında istenilen belgeler ile birlikte son başvuru en geç mesai saati bitimine kadar , “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 C Blok Kat:11 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilanında da belirttiği gibi Posta ile yapılacak başvurularda en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar zaman verilmiştir. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan bütün nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş teftiş kurulu Başkanlığı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9, KPSSP42 ve KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden en az 85 ve üzeri puan almış olmaları, sağlık açısından görevini yapmasını engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, herhangi bir sicil kaydı bulunmamak, bu sınava daha önce hiç girmemiş yada bir kez girmiş olmak, Hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek şartları aranacaktır.

İlanın tam metni için Buraya tıklayınız.

Editör: TE Bilisim