Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) yapmış olduğu duyuruya göre, bünyesine farklı illerden toplamda 145 kişilik kadro ile Arabulucu alımı yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 50 inci maddesi gereği çıkarılan Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğine göre farklı illerde görev almak üzere 145 kişilik boş kontenjan ile belirtilen illerdeki toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilmek üzere Seçici Kurul tarafından Arabulucular seçilecektir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Arabulucuk seçmelerine katılacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, herhangi bir siyasi parti organlarında görev almamak, Medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, Yükseköğretim Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunmamak, Hukuk, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, maliye, iktisat ve işletme öğrenimi yapılan en az dört yıllık bir yükseköğretim kurumunu bitirmiş ve işçi-işveren ilişkileri alanında en az beş yıl çalışmış veya diğer yükseköğretim kurumlarını bitirmiş ve kamu kurum ve kuruluşlarında en az on yıl iş hukukuyla ilgili görevlerde çalışmış olmak ve Sendika şubesi, sendika ve konfederasyonlarda herhangi bir suretle görevli bulunmamak şartları aranmaktadır. 

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) Arabuluculuk seçimlerini, İstanbul 20, İzmir 15, Kayseri 3, Kocaeli 10, Konya 6, Malatya 3, Ordu 5, Sakarya 3, Samsun, Adana 6, Ankara 18, Antalya 6, Aydın 3, Bursa 8, Diyarbakır 3, Edirne 5, Sivas 3, Trabzon 3, Van 3, Elazığ 3, Erzurum 3, Eskişehir 5, Gaziantep 5, ve Zonguldak 3 kişi olmak üzere toplamda 145 kişilik kontenjan ile alım yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına duyuru tarihi ile başlamışlardı. Ancak başvurular artık sona eriyor. Adaylar başvurularını en geç, 17 Ekim 2017 tarihi Mesai saati bitimine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü (Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA) adresine göndermeleri gerekmektedir. Ayrıca eksik belge ile başvuru yapan ve postada yaşanacak geçikme yaşayanların başvuruları değerlendirilmeye alınmayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar buraya tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim