Dün ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2019/8 tercih kılavuzuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ( ÇSB ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 44 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda 44 kişi alınacak ve bu haberimizde sizlere kadro dağılımı ve başvuru şartları hakkında bilgiler aktaracağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 44 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacak. Bu kapsamda, 29 Mühendis, 11 şehir Plancısı ve 3 Mimar alımı yapacağını belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.
  • Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek mühendis, mimar ve şehir plancısı pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.
  • KPSS’ye girmiş ve (2018-KPSS Lisans) sonuçlarına göre KPSSP3 puanı almış olmak
  • Sağlık bakımından mühendis, mimar ve şehir plancısı olarak çalışmasına engel hali bulunmamak
  • Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak;  Mühendis, mimar ve şehir plancısı pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

NİTELİK KODLARI:

3142: Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak

3162: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

3233: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

3221: İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

3252: Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

3234: Jeofizik Mühündisliği lisans programından mezun olmak.

3263: Mimarlık lisans programından mezun olmak.

3322:  Şehir ve Bölge Planlama lisans progamından mezun olmak.

BAŞVURULAR:

Adaylar, tercihlerini 18-25 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Aralık 2019 saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/8 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim