Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Aralık ayında yapmış olduğu iki farklı duyuru ile toplamda 4 bin 200 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapıyor. 07 Aralık 2016 tarihli yapılan duyuruya göre 4 bin İnfaz ve Koruma Memuru alacak ve 15 Aralık 2016 tarihli duyurusuna göre ise 200 Şoför alımı yapacak. Alınacak adaylardan en az lise mezunu olmaları şartı aranmaktadır. Ayrıca alınacak 4 bin kişilik İnfaz ve Koruma Memurularından Kamu Personeli Şartı aranmıyacak. Bunlar dışında adayların kadroya girebilmeleri için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün aradığı diğer şartlarada uygun olmalıdırlar. Adaylardan aranan şartlar şöyledir:

Genel Şartlar:

Alınacak adaylardan, Kamu Hankarından Mahrum Bulunmayan adaylar,  Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç verecek, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından büyük olmamak, Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek şartları aranır. Ayrıca bunlar dışında alınacak adaylardan özel şartlarda aranmaktadır.

İnfaz ve Koruma Memuru Özel Şartlar:

İnfaz Koruma Memuru adayları, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanuna tabi olarak en az iki yıl çalışmış olmak. (Diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışmış olanlar başvuru yapamayacaktır.), en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 170 cm boyundan kısa olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla,17’den az olmamak şartları aranır. 

Şoför Özel Şartlar:

Şoför adaylarından, Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 er puan almış olmak, en az lise mezunu ve E sınıvı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İnfaz Koruma Memurluğu başvurusunda bulunacak adaylar, en geç 23 Aralık 2016 tairihine kadar başvurularını şahsen yapılacaktır. Posta yolu ile veya kargo yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Şoför alımına başvuruda bulunacak adaylar ise en geç 30 Aralık 2016 tarihine kadar mesai bitimine kadarilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Şoför Alımı Tam Metni İçin  Buraya tıklayarak yapılan resmi duyuruya ulaşabilirler.
İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Tam Metni için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz ve ilanın tam metnini inceleyerek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.