Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kasım ayının başlarında memur alımı yapacağını belirtmişti. İlanın yayımlanması ile birlikte başlayan başvurular artık sona ermektedir. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak amaçlı bünyesine toplamda 20 kişilik boş kadro ile farklı pozisyon ve kadrolarda alım gerçekleştirecek. Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakılarak yapılacak olan sıralama ile adaylarda yazılı ve sözlü şekilde sınav yapılacaktır. Sınav sonucunda adaylar, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Genel İdari Hizmetleri Sınıfında 8. dereceden boş kadrosuna 20 kişilik kadro ileMüfettiş Yardımcısı kadrosuna yerleşecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alım yapacağı 20 Müfettiş Yardımcısı adayından, Üniversitelerin dört yılık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak veya bu bölümlere denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık peoblemi olmamak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır. Adaylar bu şartları taşıdıkları halinde başvurularını gerçekleştirrbilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup, artık sona ermektedir. Adaylar buna göre başvurularını en geç 22 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın resmi internet sayfasından indirilecek başvuru formu ile birlikte ve istenilen belgeler ile birlikte, evre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:278 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine) şahsen ya da postayla yapılır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.