Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde 7. ve 10. dereceli kadrolara Genel İdare hizmetleri sınıfında Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Memur kadrosu için adaylara Uzman Yardımcılığı gibi sınavı yapacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınavlara katılaca bilecek. Peki başvuru şartları nedir? Nasıl Başvuru Yapılacak. tüm detayları paylaşıyoruz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alımını yapacağı memur adaylarından genel olarak 657 Saylı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

HANGİ ALANLARDA MEMUR ALIMI YAPILACKA?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7. derece 10 adet kadroya atama yapılmak üzere belirtilen öğrenim dallarından mezun adaylar arasından yazılı ve sözlü sınavla (iki aşamalı) Coğrafi Bilgi Sistemi Uzman Yardımcısı alınacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların özel olarak yukarıdaki alanlardan mezun olmaları gerekmektedir. Bunun dışında ise ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartları ve 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımı için ilan 31 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanmıştı. Yayımlanmış olan ilan için başvuru Çevre ve Şehrcilik Bakanlığının memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar hala ilanın tamamen yayımlanmasını ve başvuru sürecinin başlamasını beklemektedirler.

YAYIMLANAN İLANIN DETAYLARI BURADA