Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Memur Alımı için başvurularını geçtiğimiz gün ÖSYM üzerinden aldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından incelenen ve değerlendirilen başvurular hakkında yeni bir duyuru yayımlandı mı? KPSS 2020/12 kapsamında alınan tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyor olacağız.

KPSS 2020/12 İle 50 Memur Alımı Yapılacak!

ÖSYM aracılığı ile kabul edilmiş olan başvurulara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alımları yapılacak. ÇŞB bu kapsamda Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar içerisinden 50 kişilik boşluk ile 10 Ön Lisans ve 40 Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Alımlar tercih sonuçlarına göre, Büro Personeli, Avukat, Mühendis, Şehir Plancısı ve Mimar kadrolarında yapılacak.

Tercihler Değerlendirme Sürecine Girdi!

KPSS 2020/12 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 50 memur alımı için adayların tercihleri değerlendirme sürecine girdi. ÖSYM aracılığı ile alınan tercihlere göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır. Bu kapsamda; 

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adayların tercihlerinin değerlendirme süreci bittiğinde tercih sonuçları ÖSYM tarafından duyurulacaktır. Adaylar tercihlerini 02 - 07 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiler ve tercih sonuçları için müjdeli haber önümüzdeki hafta bekleniyor.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Editör: TE Bilisim