Çevre ve şehircilik Bakanlığı Resmi Gazetede yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda Çevre ve şehircilik Bakanlığı Merkez teşkilatında görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 71 dereceli kadroya 10 kişilik boş kadro ile yazılı ve Sözlü olarak iki aşamadan oluşan Giriş sınavı ile Coğrafi Bilgi Sistemi uzmanı yardımcısı alımı yapılacak.

ALIMLAR FARKLI ALANLARDA YAPILACAK!

Çevre ve şehircilik Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile 3 farklı alanda memur alımı yapacak. Bu doğrultuda alımlar;

  • 4 Kişi Bilgisayar Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği,
  • 4 Kişi Harita Mühendisliği / Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği,
  • 2 Kişi Şehir ve Bölge Planlama,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Coğrafi Bilgi Sistemi Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardam 2020 yılında yapılan KPSS'den eğitim seviyesine göre KPSS puanı şartı aranacak ve yukarıdaki alım alanlarından Üniversite mezunu olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çevre ve şehircilik Bakanlığı yayımladı ilanda başvuru sürecini belirtmedi ilan hala beklenmekte olup adaylar başvuru için gelilmeleri takip edecek. Bakanlık bu konuda;

" Atama yapılacak kadrolara ilişkin öğrenim dallarına göre KPSS puan türleri, asgari taban puan ve puan sıralamasına göre kaç adayın davet edileceği, yarışma sınavına katılacak adaylarda aranan genel ve özel şartlar, müracaat tarihi, yeri, şekli ve istenecek belgeler, yarışma sınavının yeri, şekli, tarihi, sınav konuları ile ağırlık puanları ve diğer hususlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde (www.csb.gov.tr ve/veya https://personeldb.csb.gov.tr) ileriki bir tarihte yayınlanacaktır." dedi.

Editör: TE Bilisim