Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 yılı için memur alımı kılavuzu yayımlamıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan Tercih kılavuzuna göre çevre Bakanlığı 2021 yılı kapsamında KPSS 2021/5 ile 47 Memur Alımı yapacak. Tercih kılavuzu için süreç geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona eriyor. Peki  KPSS 2021/5 Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

47 Memur Alımı Yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 47 kişilik boş kadro ile Mühendis Alımı, Avukat Alımı, Mimar Alımı ve Büro Memuru Alımı yapılacak. Bu kapsamda,

  • 1 İnşaat Mühendisi,
  • 2 Harita Mühendisi,
  • 2 Makine Mühendisi,
  • 1 Jeoloji Mühendisi,
  • 1 Maden Mühendisi,
  • 3 Çevre Mühendisi,
  • 3 Mimar,
  • 25 Avukat,
  • 9 Büro Personeli,

Başvuru Şartları Nelerdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımları için adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Ayrıca adayların alım yapılacak alana göre nitelik kodlarındaki şartları taşıyor olmak şarttır.

Tercih Süreci Sona Eriyor!

KPSS 2021/5 Tercihleri 15 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar tercihlerini en geç Bugün 21 Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS 2021/5 tercihleri 21 Nisan 2021 tarihinde sona erecek olup sonuçların Mayıs ayına kadar açıklanması bekleniyor. ÖSYM resmi İnternet adresinde yaptığı duyuruya göre,

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

TERCİH SONUÇLARINDAN VE TABAN KPSS PUANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim