Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımı yapacak. Başvuruları Bugün başlamış olan ilan için adaylardan aranacak başvuru şartları ve ilan detayları belli oldu. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Coğrafi Bilgi Sistemi Uzmanlığı Yönetmeliğine göre 10 kişilik boş kadro ile Coğrafi Bilgi Sistem Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar Yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı sınav ile yapılacak.

ALAN DAĞILIMI NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile,

  • 4 kişi Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümü mezunu,
  • 4 kişi Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümü mezunu,
  • 2 kişi Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu,

SINAVA BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Uzman yardımcısı alımı için başvuru süreci bugün başladı. 13 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olan süreç en geç 26 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek olup adaylar başvurularını sadece elektronik ortamda kariyer adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. Aşağıdan başvuru ekranına ulaşabileceksiniz.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Bakanlık genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel olarak ise adayların yukarıdaki alanlarda en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerden mezun olmuş olmaları, 35 yaşından büyük olmamak ve 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Editör: TE Bilisim