ÇAYKUR ( Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre ÇAYKUR 60 kişilik boş kadro ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 4 farklı alanda Memur Alımı yapacak. Adaylardan aranacak genel şartlar ve özel şartlara ulaşmak için haberimizin devamını inceleyiniz.

KADRO VE İL DAĞILIMI:

ÇAYKUR Ön Lisans Mezunu Memur Alımı için ve Lisans Mezunu Memur Alımı için 4 farklı kadro kullanacak. Ayrıca alımlarda 4 farklı ilde yapılacak olup şehre göre ve kadro mezuniyete göre dağılım şöyledir:

Alım Yapılacak İller:

  • Rize,
  • Trabzon,
  • Artvin,
  • Giresun,

Alım Yapılacak Kadrolar:

  • Ön Lisans Mezunu 15 Anbar Memuru,
  • Lisans Mezunu 2 Avukat, 23 Memur ve 20 Mühendis alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

ÇAYKUR Memur alımı ilanına başvuru yapmak için adayların bazı genel ve özel niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda;

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Özel olarak adayların bazı şartları taşıyor olmaları gerekmekte olup özel nitelikler Tercih kılavuzundaki Nitelik kodlarına göre belirlenmektedir. Kadrosuna Göre Nitelik kodları şöyledir:

Ön Lisans mezunu Anbar Memuru Nitelik Kodu: 3173 - Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu:

Avukat Nitelik Kodu : 4419 - Hukuk lisans programından mezun olmak.

Mühendis Nitelik Kodları : 4845 - 4611 - 4691 - 4677 - 4639 - 4845

Memur Nitelik Kodu: 4431 - İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama lisans programlarının birinden mezun olmak.

TERCİHLER NE ZAMAN?

ÇAYKUR Memur alımı için tercihler 1 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 temmuz 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM Resmi İnternet adresi üzerinden AİS sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Tercih için adayların 25 TL tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. Nitelik kodlarını incelemek için ve tercih yapmak için tercih kılavuzlarını inceleyebilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim