Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış ilanlara göre Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu bümnyesinde bulunan eksikliği karşılamak için farklı alanlarda toplamda 71 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. İlandan sonra başvuruların başlaması ile birlikte artık başvurularda son günlere gelindi. Söz konusu haberimizde Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu 71 memur personel alım ilanı hakkında detaylı bilgiyi tekrar sizlerle paylaşacağız. Aşağıdaki şartlar doğrultusunda hala başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

İLANIN DETAYLARI:

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu bünyesinde farklı alanlarda toplamda 71 memur alımı gerçekleştirecek.Buna göre Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8 inci ve 9 uncu boş kadrolarına Bilişim uzman Yardımcısı alacaktır. BTK Sosyal Bilimler alanında 18, Hukuk alanında 18 ve Mühendislik alanında 35 kişilik kadro ile alım yapılacaktır. Ayrıca adaylara Giriş sınavı uygulanacak olup adayların bu doğrultuda Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, Yukarıdaki alanara istinaden gerekli fakültelerin en az 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerindne mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları şatttır.

Ayrıca adaylardan özel olarak 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Sosyal Bilimler Alanında KPSSP3 ve Diğer alanlarda KPSSP48 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu ilanına başvurular 05 Ocak 2018 itibari ile başladı! Adaylar başvurularına devam etmesinin ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 17 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenilen belgeler ile birlikte mesai saatleri içerisinde Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. 

İSTENİLEN BELGELER:

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu başvurularında adaylar öncelikle kariyer.btk.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunun çıktısını alarak ve eksiksiz şekilde dolrurarak ve üzerine fotoğraf yappıştırıp, Diploma veya mezuniyet durumunu gösteriri belge veya noter örneği ve KPSS sonuş belgesi veya çıktısı ile başvuru yapmaları gereklidir. Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek sınav hakkında daha detaylı bilgi alabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.