BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ) Memur Alımı ilanı yayımlandı. 31 Aralık 2020 tarihli resmi gazeteye göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile 5 farklı alanda 30 Memur Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara yapılacak.

ALANINA GÖRE KADRO DAĞILIMI:

  • 10 Kişi: Hukuk alanında, hukuk fakültesi mezunlarından,
  • 5 Kişi: Sosyal bilimler alanında, en az dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ve yüksek okulların; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri mezunlarından,
  • 8 Kişi: Mühendislik alanında, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon fakülteleri veya bölümleri mezunlarından,
  • 4 Kişi: Mühendislik alanında, bilgisayar mühendisliği bölümleri mezunlarından,
  • 3 Kişi: Mühendislik alanında, endüstri mühendisliği bölümleri mezunlarından,

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesşndeki şartlar aranacak.

Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştrmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " şartları aranacak.

Özel Olarak ise, 

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans öğrenimi veren, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrikelektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS şartı: 2019 ve 2020 yılında A Grubu kadrolar için yapılan KPSS'den 

  • Hukuk alanında, KPSSP3 veya KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile,
  • Sosyal Bilimler alanında, KPSSP3 veya KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile,
  • Mühendislik alanlarında, KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden aldığı puan ile başvurduğu alanın 20 katı sayıda aday arasına girmiş olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı: 2021 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 ve sonraki tarihlerde doğanlar)

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

BTK Memur Alımı başvuruları 10 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 19 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması şarttır.

İLANIN TAM METNİ