Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ( BOREN ) bünyesindeki memur eksikliğiini karşılamak üzere fakrlı kadrolarda sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan duyuruya göre başvurular bugün itibari ile başladı ve sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü toplamda 10 kişilik boş kadro ile 3 Metalurji Mühendisi, 3 Kimya Mühendisi, 1 Makine Mühendisi, 1 Fizikçi, 1 Büro Görevlisi ve 1 Sekreter olmak üzere toplamda 10 kişilik kadro için 75 ve 80 KPSS puanı ile Memur alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

MÜHENDİS ÖZEL ŞARTLAR:

  • Metalurji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik, Seramik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği veya Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya lisans programından mezun olmak.
  • Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

FİZİKÇİ ŞARTLARI:

Fizik lisans programından mezun olmak.

BÜRO GÖREVLİSİ ŞARTLARI:

Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.

SEKRETER ŞARTLARI:

İktisadi ve İdari Bilimler Programları lisans programından mezun olmak.

KPSS VE YDS ŞARTI VAR!

Mühendis ve Fizikçi pozisyonlarına başvuracak adaylar için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından İngilizce Dili’nde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’ndan en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir belgeye sahip olmak veya Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)’ndan en az (60) puan almış olmak.

KPSS olarak ise ÖSYM tarafından yapılan 2018 veya 2019 yıllarındaki Kamu Personeli Seçme Sınavından Mühendis adayları için KPSSP3 puan türünden en az 75 ve diğer kadrolar için KPSSP3 puan türünden en az 80 puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

BOREN memur alımı başvuruları 02 Mart 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 17 Mart 2020 tarihine kadar geçerli olacaktır. Başvurular, BOREN’nin www.boren.gov.tr adresli resmi internet sitesinde açılacak olan “Sözleşmeli (Asli) Personel Alımı Giriş Sınavı Başvurusu” bağlantısı üzerinden doldurulacak Başvuru Formu kullanılarak yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim