Geçtiğimiz haftalar itibariyle memur alımı ilanına çıkan sağlık bakanlığı bünyesine toplamda 6409 memur personel alımı yapılıyor. Bu memur personel alımlarında veri giriş memuru pozisyonuna yönelik olarak da binlerce kişilik alım söz konusu. Yayımlanan ilanda lise, önlisans ve lisans düzeylerinden memur alımları için son başvuru tarihinin 04.01.2019 olduğu aktarılmıştır. Kılavuzda aktarılan bu pozisyon için adayların başvurularını bugün saat 23.59' a kadar yapmaları gerekmektedir. Veri giriş memuru pozisyonu için adaylarda aranan genel şartlara ve bazı bilgilendirmelere haberimizde yer vereceğiz. Bu bağlamda öncelikli olarak veri giriş memurunun görevlerine göz atalım.

Sağlık Bakanlığı veri giriş memuru alımı başvurusu yapan adaylar ne görev yapacaklar?

Veri giriş memuru pozisyonunda görev yapacak olan adaylar; görev aldıkları kurumda her türlü evrak, belge ve dökümanın internet ortamına bilgisayar üzerinden girişlerini, dosyaların arşivlenmesini, bilgilerin sağlıklı şekilde ulaşılabilir olması işlemlerini yürütecekler. Bu pozisyona başvuracak kişiler, amirlerden gelen görevleri ya da günlük düzenli arşiv girişlerini sağlayacaklardır.

İlana başvuru ortak şartları

Bakanlık bünyesine yapılacak olan veri giriş memuru pozisyonu alımları için adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, sağlık problemi bulunmaması, kamu zararına bir faaliyette yer almamış olması, takım çalışmasına yatkın olması, belirtilen eğitim düzeylerinden mezun olması, askerlik hizmetini yapmış ya da ilişiği bulunmuyor olması, muhakeme-ifade-temsil yeteneklerinin güçlü olması gibi özellikleri barındırması gerekmektedir. Başvurulara yönelik tüm bilgilere aşağıda yer alacak kılavuz bağlantısından erişim sağlanabilmektedir. Bu ilana başvurular İŞKUR reesmi web adresi üzerinden yapılacaktır.

Kılavuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim