RESMİ GAZETE' DE YAYIMLANMIŞTI

Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosuna yapılacak alımlarla alakalı 10 bin kişilik kadro ihdası Resmi Gazete' de yayımlanmış, binlerce aday tarafından meraklı bekleyiş başlamıştı. Bekçi alım ilanlarının ne zaman yayımlanacağını merak eden adaylar, bekçi alım ilanlarıyla alakalı bilgi almaya çalıştılar. Meraklı ve bir o kadar da heyecanlı geçen sürecin ardından, Bakan Soylu tarafından bekçi alım sayısının 8 bin olduğu ifade edildi ve ilanların Mart ayında yayımlanacağı bilgisi aktarıldı. Tüm vilayetlere yapılacağı söylenen bekçi alımlarında, bugün önemli bir açıklama daha yapılarak; ilanın Çarşamba günü yayımlanacağı söylendi.

BAKAN SOYLU DUYURDU, BEKÇİ ALIMLARI ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi alımlarıyla alakalı duyurunun Çarşamba günü yapılacağını ve ilanın bu tarihte kamuoyuna aktarılacağını ifade etti. Yaptığı açıklamasında 15 bin polis alımı duyurusunun da 3 - 4 gün sonra olarak nitelendirdi. Yapılan bu açıklamalarda, günlerdir onbinlerce aday tarafından merakla beklenen bir iyileştirme talebine yönelik gözlerden kaçan bir detay bulunuyordu. Bakan Süleyman Soylu, bekçi alımlarının Çarşamba günü yapılacağını söyledi ancak hiçbir şarttan ve koşuldan bahsetmedi.

BAKAN SOYLU TALEPLERİN FARKINDAYDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nın vatandaşın nabzını yoklamada, talepleri dinleme konusundaki çabası biliniyor. Bekçi alımlarıyla alakalı çok sayıda adayın 31 yaş şartının 35' e çekilmesi talebi ve askerlik şartının kaldırılması konusuyla alakalı isteklerin farkında olduğunu düşünmekteyiz. Eğer bu bekçi alımlarında yaş ve askerlik şartıyla alakalı bir iyileştirme yapılsaydı, mutlaka müjdeli bir haber olarak duyurusu yapılır, adaylara müjde ulaştırıldı. Tahminlerimizden yola çıkarak bekçi alımlarında yaş şartının 31 ve askerlik yapma zorunluluğunun kaldığını düşünmekteyiz. Henüz net bir açıklama yapılmadı ve bu süreç, Çarşamba günü ilanın yayımlanmasıyla netlik kazanacak.

BEKÇİ İLANI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN UYGULAMALARI İNDİRİN

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN