Bingöl Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci devam eden ilan hakkında detayları siz değerli okuyucularımız ile paylaşacağız. 

Bingöl Belediyesi 657 Sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre 16 kişilik boşluk ile Zabıta memuru alımı yapılacak. En az lise mezunu yapılacak alımlar için KPSS şartıda aranıyor. İşte kadro dağılımını gösteren tablo;

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bingöl Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecek. Buna göre, T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevine engel herhangi bir durum olmamak ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • Erkek adaylarda 167 cm ve Kadın adaylardan 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Bingöl Belediyesine zabıta memuru alımı için başvuru süreci devam ediyor. 22 Haziran 2020 tarihinde başlamış olan başvuru süreci 26 Haziran 2020 tarihin kadar devam edecektir. Başvurular başvuru formu ve istenen belgeler ile birlikte Yenişehir Mah. Kutluay Sok. No:4 BİNGÖL adresinde bulunan Bingöl Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak her bir unvan için boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU FORMU