Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için farklı alanlarda Memur alımı yapacak. Buna göre duyuru 20 Aralık 2017 tarihinde yapılmıştı ve gün itibari ile başvuular başladı! Adaylar başvuru şartlarını taşımaları halinde son başvuru gününe kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Söz konusu ilan ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) Genel İdare Hizmetleri sınıfında boşta bulunan 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolarına farklı alanlarda toplamda 71 Bilişim Uzman yardımcısı alacaktır. Buna göre 71 Memur Alımı  Alan ve Kontenjanlar aşağıdaki tabloda belirtilmektedir.

Söz konusu alım tablosuna göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu alanlarda adaylara Giriş Sınavı yapcaktır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan gerçekleşecek olup adayların bu sınavda aldığı puanlar ile kadroya girişleri belirlenecektir. Sınavın yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adayların listesi Kurumun resmi internet sayfasından ilan edilecektir. Sınavın yazılı bölümü 10 Şubat 2018 ile 11 Şubat 2018 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. Yazılı sınavdan başarılı olanlar ise kurum tarafından yapılacak duyuruya göre sözlü sınava gireceklerdir.

Yazılı sınava adayların KPSS puan sıralaması esas alınacak olup, Sıralamya göre, Sosyal Bilimler alanında ve Hukuk alanın 360 kişi ve Mühendislik alanında 700 kişi sınava çağırılacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Giriş sınavına katılabilmeleri için aşağıdaki sizlerle paylaştığımız nitelikleri taşımaları gerekmektedir. 

Genel Şartlar: Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak şartı aranır.

KPSS Şartı: Adaylardan Sınava katılımlarını belirleyecek olan KPSS şartına göre, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından A grubu puan durumuna göre, Sosyal Bilimler Alanında KPSSP3 veya KPSSP48, Hukuk alanında KPSSP3 veya KPSSP4 ve Mühendislik alanlarından KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinden en az 70 puan veya üstü puan almış olmak şartı aranır.

Eğitim Şartı: Adaylar en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin yukarıdaki tabloya göre ilgili alanlardan mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı ranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularına bugün ( 05 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 17 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirler.

DİĞER İŞ İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim