Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yaptığı duyurusunda personel memur ihtiyacı için istihdam yapacağını bildirmişti. 16 Ocak 2017 tarihinde başlayan memur alımı başvuruları 20 Ocak 2017 tarihinde sona erecektir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde bulunana toplamda 45 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alımı yapacaktır. Ayrıca adayların alınması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecektir. Giriş Sınavı 2 aşamadan oluşmak üzere Yazılı ve Sözlü biçimde yapılacaktır. Ayrıca şartlar arasında 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından düzenlenmiş Kamu Personeli Seçme Sınavı şartıda bulunmaktadır. Adaylar en az KPSSP40, KPSSP2 ve KPSSP79 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Sınava katılacak olan adaylar aiağıdaki şartlara uygun olmalıdırlar.

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Sınava katılacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde bulunana genel şartları taşımaları, Giriş sınavının yapılacağı yılın yani 2017 Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları, Sosyal bilimler alanında KPSSP40, Mühendislik alanında KPSSP2 ve Hukuk alanında KPSSP79 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, 2015 veya 2016 yıllarında Kamu Personeli Seçme Sınavına Girmiş olmak, Sosyal bilimler alanında, üniversitelerin; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinin işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi bölümü mezunlarından 5 Uzman yardımcısı, Hukuk alanında avukatlık ruhsatına sahip hukuk fakültesi mezunlarından 20 Uzman Yardımcısı, Mühendislik alanında üniversitelerin, elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği mezunlarından 20 Uzman yardımcısı olmak üzere 45 kişi alınacaktır. Ayrıca Giriş sınavına KPSS puan sıralmasına göre kadro sayısının 20 katı kadar alınacaktır. 

Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar en geç 20 Ocak 2017 tarihinde,  Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapılacaktır. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kabul edilmeyecek olup postada şanacak gecikmeden kurum sorum olmamaktadır. Ayrıca Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilirsiniz.