DPB üzerinde yayımlanan ilanda, belediye bünyesine çeşitli memurluk kadroları üzerinden memur alımı yapılacağı aktarıldı. İlanda, zabıta memuru, evlendirme memuru, muhasebe memuru, veznedar ve düz memurluk kadrolarına yönelik duyurular gerçekleştirildi. Başvuru yapmak isteyecek adaylar için ilan kılavuzu kamuoyuna aktarıldı ve ilana başvurular yakında alınmaya başlanacak. DPB üzerinde yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvurularda ilgili ilan şartlarını taşımayan adayların başvuruları değerlendirme sürecine tabi tutulamayacaktır. Başvuru tarihleri dışında ek bir başvuru süreci daha tanınmayacak ve belirtilen tarihler arasında tüm adayların başvurularını, kılavuzda aktarıldığı şekilde yapması istenmektedir.

Başvurular nasıl yapılacak, belediyeye memur alımının detayları

Başvuruda bulunacak olan adaylar belirtilen ortak şartların dışında, başvuru yapılacak kadroya yönelik ek nitelikleri de sağlamak durumundadırlar. Örneğin zabıta memuru pozisyonu için adayların belirtilmiş olan boy ve kilo şartlarının taşınması gerekli görülmektedir. Başvurularda adayların en az 55 KPSS puanlarının olması istenmektedir. Başvurularda istenecek belgelere yönelik bilgiler aşağıdaki fotoğrafta yer almaktadır.

Adaylar başvuru belgelerini 04/02/2019 ile 08/02/2019 tarihleri arasında saat 17.00' a kadar teslim etmeli ve başvurularını gerçekleştirmelidirler. Evraklar Mardin ili Derik Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilecektir. Adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaylardan başlayarak liste oluşturulacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yeri ve zamanları 13/02/2019 tarihinde belediyenin resmi web adresi olan www.derik.bel.tr adresinden kamuoyuna ilan edilecektir. İlana yönelik tüm detaylara aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz.

Kılavuz için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim