Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu ve adaylar başvurularını tamamlayarak sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 42 farklı kadro için başvuruları aldı. Adaylardan KPSS den puan almış olmak şartı aranıyordu ve alınan başvurular Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafndan değerlendiriliyor.

ADAYLAR HANGİ KADROLARA BAŞVURU YAPTI?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesine 387 kişilik boş kadro ile, Zabıta Memuru, Belediye Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, Tahsildar, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf, Laboran, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, , Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı,İstatistikçi, Arkeolog, Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, ProgramcıTrafik memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, , Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı, Gassal, Hayvan Kesicisi ve Temizlik Hizmetlisi olmak üzere toplamda 42 farklı kadro için adaylardan başvuru aldı.

HANGİ NİTELİKLER DOĞRULTUSUNDA BAŞVURU ALINDI?

Adaylar başvurularını yukarıdaki kadrolar içni yaptı ve şimdi değerlendirme aşamasında, Adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyıp taşımadıklarına bakılacak. Diğer şartlar ise, Eğitim seviyesine göre kadro başvurularına, KPSS Puan durumuna, İstenen belgelere sahip olunup olunmadığına, Yaş kriterlerine, Zabıta ve İtfaiye pozisyomları için adayların zabıta ve itfaiye yönetmeliğindeki nitelikleri taşıyıp taşımadıkları incelenerek değerlendirme yapılacaktır.

DEĞERLENDİRMELER:

Belediye 42 farklı kadro için aldığı başvuruları değerlendiriyor.Değerlendirme adayların kamu Personeli Seçme Sıanvından almış oldukları KPSS puan durumuna göre bir sırlama yapılarak her kadro için kadr osayısının 5 katı kadar KPSS puan sırasına göre belirtilecek ve toplamda kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava tabii tutulacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ADAYLAR TEPKİLİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı için başvuruları 20 Şubat 2019 tarihi ile 06 Mart 2019 tarihleri arasında aldı. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte şahsen gerçekleştirmişlerdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımanmış olan başvuru kılavuzuna göre başvuru sonuçları 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanması bekleniyordu ancak henüz açıklanmadı.

Adaylar bu durumu büyük tepki gösteriyor ve binlerce aday sonuçların açıklanması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından gelecek duyuruyu bekliyor. Bilindiği gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 42 farklı kadro için başvuru almıştı ve toplamda kadro sayısı 387 olarak belirtilmişti. Ancak başvuruların yoğun bir ilgi görmesi ile belediye 42 farklı kadro için sonuçları dikkatli bir şekilde inceleyerek en doğru sonuca göre değerlendirme yaparak duyuruacaktır.

Sonuçlardan anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip ederek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim