ÖSYM KPSS 2019/2 tercih kılavuzunda belediyelere zabıta memuru alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında olmak üzere 111 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan başvuru şartları ve mezuniyete göre nitelik kodları nedir? İşte detaylar.

ZABITA MEMURU ALAN BELEDİYELER:

Tercih kılavuzu ile gelmiş olan Zabıta memuru alımı yapacak olan belediyeler Zonguldak Belediyesi, Esenler belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Kars Belediyesi ve İspir Belediyesi bünyesine zabıta memuru alımı yapacak.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIMLAR:

Yukarıdaki 5 belediye en az lise mezunu olmak üzere toplamda 111 zabıta memuru alımı yapacak. Bu kapsamda mezuniyete göre alım sayısı şöyledir;

Lise Mezunu: 6

Ön Lisans Mezunu: 93

Lisans Mezunu: 91

MEZUNİYETE GÖRE NİTELİK KODLARI VE ŞARTLARI:

Tercih kılavuzu ile alım yapılacak zabıta memuru adayları nitelik kodlarına göre tercih işlemi yapacaklar. Bu kapsamda aşağıda mezuniyete göre nitelik kodu ve anlamını sizlerle paylaşıyoruz.

Lise Mezunu Nitelik Kodu: 2001 - Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu Nitelik Kodu: 3185 - Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu Nitelik Kodu: 4417 - Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.

DİĞER ÖZEL ŞAERLAR NEDİR?

Zabıta Memuru alım ilanını tercih edecek adaylar yukarıdaki nitelik kodlarındaki belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca bunlar dışında adaylardan, 30 yaşını doldurmamış olmak, Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR:

Zabıta Memuru alımı için başvuru süreci 03 Aralık 2019 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adyalar tercihlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden herçekleştirmeleri gereklidiri. Söz konusu tercih kılavuzlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim