Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi kamu sitesi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Akharım Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapılacak. Alımlar 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere İlk defa atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliğine göre memur alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Akharım Belediyesi memur alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ( KPSS ) puan almış olmaları gereklidir. Kadın veya Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan için alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

657 saylı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre aşağıdaki şartlar aranacak.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

KPSS Şartı: 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Zabıta Memurları için Ön Lisans KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Memur adaylarından KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacak.

Düz Memur Alımı Şartları: Memur kadrosu için MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğünü belgelemek.

Zabıta Memuru Alımı Şartları: Erkeklerde 167cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 30 yaşını doldurmamış olmak, B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Akharım Belediyesi memur alımı başvuruları 18 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 22 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece istenen belgeler ve başvuru formu ile birlikte Şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla Akharım belediyesi, Hisar Mahallesi Şehir Caddesi. No: 5 adresindeki Akharım Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilebilecektir.

İLANIN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim