Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Çorum Belediyesi bünyesindeki perosnel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Çorum Belediyesi 9 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı yapacağını belirtmişti.Başvuruların 18 kasım 2019 itibari ile başlamasının ardından artık son güne gelindi. henüz başvuru yapmamış olan adaylar için için bir kez daha ilgili ilanın detaylarını sizlerle paylaşacağız.

KADRO BİLGİSİ:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İtfaiye eri alımı için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler itaşıyor olmak, 2018 yılı KPSS P93 Önlisans grubundan sınava girmiş olmak ve ilgili puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

Özel olarak itfaiye erliği için ise, Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu belediyeye itfaiye eri alımı başvuruları 18 kasım 2019 tarihinde başlamış olup en geç 22 Kasım 2019 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen ilgili belediyeye yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır,

Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır,

Sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı, 27.11.2019 tarihinde belediyemiz www.corum.bel.tr internet adresinde ve ilan panosunda ilan edilecektir,

Editör: TE Bilisim