Yeni memur alımı ilanları resmi gazete'de yayımlanmaya devam ediyor. Bugün ( 08 Mayıs 2020 ) itibari ile gelmiş olan duyuruya göre Amasra Belediye Başkanlığı tarafından 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kadrosuna göre özel şartlar nedir? Başvurular ne zaman alınacak?

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Amasra Belediyesi bünyesine 2 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda Genel İdare Hizmetleri sınıfında 10. dereceli ve 9. dereceli kadrolarda alım yapılacak. Buna göre Ön Lisans mezunu 1 İtfaiye eri ve Lisans mezunu 1 Zabıta memuru alımı yapılacak.

KPSS EN AZ 50 PUAN ŞARTI VAR!

Her iki kadro içinde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak olup, Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden ve Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olunması gereklidir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Amasra Belediyesi tarafından alınacak zabıta memuru ve itfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edilecektir. Bu yönde şartlar şöyledir.

- Türk Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Adaylar için Askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya Askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

ZABITA VE İTFAİYECİ ÖZEL ŞARTLARI NEDİR?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Zabıta Memuru Şartları: Zabıta memuru kadrosu için 13/10/1983 tarihli 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ve Zabıta memuru kadrosuna atanacaklar için İngilizce YDS’de en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartları aranıyor.

İtfaiye Eri Alımı Şartları: İtfaiye eri kadroları için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve İtfaiye eri kadrosu için 13/10/1983 tarihli 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

AMasra Belediyesine memrur alımı Başvuru süreci henüz başlamamış olup önümüzdeki ay başlayacağı belirtildi. Bu kapsamda 08 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlayacak ve 12 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Başvurular, Amasra Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. (Posta ve e-mail yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.)

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim