8 Bin Bekçi Alımı Tarihi Belli Oldu - Bakan Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, 8 bin bekçi alımıyla alakalı olarak merakla beklenen ilan tarihine yer verildi. Bakan Soylu açıklamasında 8 bin bekçi alımlarının Mart ayında yapılacağını dile getirmiş, net tarih vermemişti. Bugün itibariyle gündeme yansıyan açıklamalarında, 8 bin bekçi alımı için ilanın Çarşamba günü kamuoyuna duyurulacağına değindi. Onbinlerce aday tarafından merakla beklenen 8 bin bekçi alımı tarihi de netlik kazanmış oldu.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI - KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çarşamba günü yayımlanacak olan bekçi alım ilanına en az lise mezunu olan, T.C vatandaşı olan, askerlik hizmetini yapmış, 31 yaşını geçmemiş, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış, herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş, ismi terör örgütleriyle anılmamış uygulanacak mülakatlardan başarıyla ayrılabilecek adayların başvuruları değerlendirme sürecine alınacaktır. Adayların fiziki yeterlilik testlerini de geçmesi gerekecektir.

BEKÇİ ALIMLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yayımlanacak ilanda başvurular şahsen yapılacak olup, adayların kendilerinden istenen belgelerle birlikte aşağıda örneği gösterilen başvuru formunu doldurmaları da istenecektir. Bu başvuru formunda bazı kişisel bilgiler yar almaktadır. Bekçi alım ilanının şartlarında bir değişiklik meydana gelirse ya da ilan yayımlanırsa hemen bildirim alarak başvuru yapmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

 

BEKÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI

Bakan Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, bekçi alımları için Ankara kadrosunun 500 kişi, İstanbul kadrosunun 1000 kişi olduğu aktarıldı. Ayrıca Yozgat' a da bekçi alımları yapılacağı biliniyor ancak net bir kadro bilgisi verilmedi. Bu alımların dışında tüm vilayetlere bekçi alımı yapılacağı da zaten aktarılmıştı.