Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre 2 kurum bünyesindeki eksikliği gidermek için alım yapacağını açıkladı. Buna göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Milli Güvenlik Kurulu memur alımı yapacaklarını belirttiler. Ayrıca her iki kurumda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. Bu bağlamda KPSS puan türüne göre adaylara bir değerlendirme yapılacak ve değerlendirme sonucuna göre adaylara Giriş sınavı yapılacak.

Yayımlanan ilanlar kapsamında, Milli Güvenlik Kurumu, Siyasi Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İktisat ve İşletme Fakülteleri ile Hukuk fakülteleri mezunu olan 20 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise, Bankalar yeminli Murakıp Yardımcısı pozisyonu için 50, Bankacılık Uzman yardımcısı için 80 ve BDDK Uzman yardımcısı için 20 kişilik kadro ile toplamda 150 Meslek Personeli alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Bu iki kurum adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sınavın Yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise adaylardan, belirtilen pozisyona göre eğitimini 4 yıllık eğitim veren fakültelerde tamamlamış ve bu yöne ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına henüz başlamadılar. Buna göre BDDK ( Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ) Meslek personeli alımı başvuruları, 15 Kasım 2018 tarihine başlayacak olup en geç 26 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular (www.bddk.org.tr) adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması ve kuruma şahsen yapılması ile yapılacaktır.

Milli Güvenlik Kurumu ise, Başvurularını almaya 19 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve 30 Kasım 2018 tarihinde sonlandıracak. Bu yönde adaylar başvurularını son başvuru günü mesai saati bitimine kadar (rvww.mgk.gov.tr) adresinden indirilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır.

İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İlanı İçin Tıkla

Milli Güvenlik Kurulu İlanı İçin Tıkla

Editör: TE Bilisim