Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını ilan etti. Buna göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu toplamda 150 memur alımı için ilan yayımlamıştı ve adaylar için başvuru süreci başladı. Peki Başvurular nasıl yapılacak? Ne gibi şartlar aranır? Hangi kadrolarda alım yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

ALIM POZİSYONLARI NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) yapacağı Giriş sınavından başarılı olan 150 kişi alacak. Buna göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Ana ve danışma hizmet birimlerinde görevlendirilmek üzere Açıktan atama izni verilen kadro sayısı, bankalar yeminli murakıp yardımcısı için 50, bankacılık uzman yardımcısı için 80 ve BDDK uzman yardımcısı için 20 kişilik boş kadro ile Toplamda ise 150 Meslek Personeli alımı yapılacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu alımını yapacağı 150 personel adayından, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve yapılacak sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gibi genel nitelikler aranacak.

Ayrıca Bankacılık alanı için, Hukuk alanı için ve Bilişim alanı için en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinde mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından, bankacılık alanı için en az 75, Hukuk alanı için en az 80 ve Bilişim alanı için en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI! BASIL BAŞVURU YAPILIR?

İlgili ilan geçtiğimiz hafta yayımlanmıştı ve başvuruların 15 Kasım 2018 tarihinde başlanacağı belirtilmişti. Buna göre başvurular bugün ( 15 kasım 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 26 kasım 2018 tarihine kadar saat 16:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Kurumun resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ve diğer istenen belgeler ile birlikte en geç 03 Aralık 2018 tarihine kadar “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Büyükdere Cad. No:106 Şerbetçi İş Merkezi Esentepe Şişli/İSTANBUL’’ adresine sadece posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim