Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) personel alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazete'nin 15 kasım 2019 tarihli duyurularında yer alan ilanlar arasında yer alan ilana göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yapılacak Giriş Sınavı sonucuna göre alım yapacak. Söz konusu Meslek Personeli Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşacak. Peki sınava katılma şartları nedir ve hangi kadrolarda alım yapılacak? İşte detaylar.

KADRO DAĞILIMI:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna, giriş sınavı sonuçlarına göre Kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Açıktan atama izni verilen kadro sayısı, bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için 50, bankacılık uzman yardımcısı kadrosu için 75'tir.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

BDDK başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 647 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak şartlar ıaranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı:

Bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği mezunu olmuş olmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için; en az dört yıllık fakülte ve yüksekokulların hukuk mezunu olmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, mekatronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar mezunu olmak.

KPSS Şartı:

Bankalar yeminli murakıp yardımcısı için; “KPSSP1, KPSSP2, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP28, KPSSP47 veya KPSSP48” puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 1000 kişi içerisinde bulunmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için; “KPSSP11, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP47 veya KPSSP48” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 800 kişi içerisinde bulunmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için; “KPSSP1 veya KPSSP2” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak.

BAŞVURULAR:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) memur alımı başvuruları önümüzdeki haftalarda 25 Kasım 2019 tarihi itibari saat 14:00 ile başlayacak ve en geç 6 Aralık 2019 tarihi saat 16.00’da sona erecektir. Başvurular Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim