Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı yapacağını ilan etti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre BDDK bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 125 kişilik boş kadro ile alım yapacağını açıklamıştı. Kasım ayı içerisinde yayımlanmış olan ilana göre başvuru süreci bugün ( 25 Kasım 2019 ) itibari ile saat 14:00 dan sonra başladı. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği bu ilan için detayları sizlere aktarıyor olacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu adaylardan bazı genel ve özel şartlar talep ediyor. Bu kapsamda genel nitelikler şöyledir;

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için 6 Aralık 2019 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak

ÖZEL ŞARTLAR VE ALIM KADROLARI:

BDDK bünyesine 125 kişilik boş kadro ile, 50 bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve 75 bankacılık uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Ayrıca bankacılık uzman yardımcısı hukuk ve Bilişim alanında da dağılmaktadır.

Adaylardan özel olarak ise alım kadrosuna göre en az dört yıllık eğitim veren üniversitleerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

BDDK geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup adaylardan yukarıdakş nitelikler aranacaktır. Bu yönde başvuru süüreci bugün saat 14:00 itibari ile başlamış olup en geç 6 Aralık 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar başvuruların yapılması gereklidir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacaktır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim