Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre BBDK giriş sınavı sonucuna göre Kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık, hukuk ve bilişim alanları) unvanlarında meslek personeli alınacak.

Adayların giriş sınavına başvuru yapabilmeleri için belirtilen niteliklerin tamamını taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel ve özel olarak çeşitli nitelikler talep ediliyor ve bunların başında Kamu Personeli Seçme Sınavı gelmektedir. Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranıyor.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iki alanda memur alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için 50 kişi alınacak. uzman yardımcısı kadrosu için ise 75 kişi alınacak olup ayrıca uzman yardımcısı kadrosu Hukuk ve Bilişim alanları ile de ayrılmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayımladığı memur alımı ilanına göre adaylardan genel olarak şu şartları arıyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer verilen nitelikleri taşıyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Bankacılık uzman yardımcısı (hukuk alanı) için 6 Aralık 2019 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak,

BANKACILIK ALANI ÖZEL ŞARTLAR:

Bankalar yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı pozisyonu için adaylardan özel olarak Eğitim ve KPSS şartı aranıyor. Bu yönde Eğitim olarak, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak şartı aranıyor.

KPSS olarak ise, 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1, KPSSP2, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP28, KPSSP47 veya KPSSP48” puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak.

Bankacılık uzman yardımcısı (bankacılık alanı) için ise “KPSSP11, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP47 veya KPSSP48” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak

HUKUK ALANI ÖZEL ŞARTLAR:

Bankacılık uzman yardımcısı pozisyonu için adayların eğitim olarak en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk mezunu olmaları gereklidir. KPSS olarak ise 2018 veya 2019 yıllarındaki KPSS'den “KPSSP4 veya KPSSP5” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmaları gereklidir.

BİLİŞİM ALANI ÖZEL ŞARTLAR:

Bu kapsamda Bankacılık uzman yardımcısı Bilişim alanı için adayların dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, mekatronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümü mezunu olmaları şarttır.

KPSS olarak ise, “KPSSP1 veya KPSSP2” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

BBDK memur alımı başvurusunda bulunacak olan adaylar başvurularına 25 Kasım 2019 tarihi saat 14:00 itibari ile başlayacak ve en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bankacılık ve Düzenleme Kurumu resmi İnternet adresi olan (www.bddk.org.tr) üzerinden başvuru formumun dolduruması ile birlikte Online olarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ