Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Memur Alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetede 14 Nisan 2021 tarihi ile yayımlanan memur alımı ilanına göre BDDK 120 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Alımlar farklı alanlarda Giriş Sınavı ile yapılacak olup adayların bu nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru süreci 14 Nisan 2021 tarihi itibari ile alınacak. Peki alımlar hangi kadrolarda yapılacak? Genel ve Özel Başvuru şartları nelerdir? İlanın detayları ve başvuru sürecini sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

  • Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı 50,
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı )50 ,
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk Alanı ) 19,
  • Bankacılık Uzman Yardımcısı ( İletişim Alanı ) 1,
  • BDDK Uzman Yardımcısı 10,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 120 Memur Alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını 14 Nisan 2021 tarihi ile 30 Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda adaylar başvurularını Elektronik ortamda kurumun resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru adresi ve Başvuru kılavuzu haberimizin sonunda.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

BDDK Memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel ve özel şartlar aranacak. Bu kapsamda adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8’inci maddesinin birinci fıkrasında yer verilen şartları taşıyor olmak gerekmektedir. Özel Olarak ise Eğitim, KPSS ve Hukuk alanı için ruhsatname sahibi olmak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Yaş Şartı: ;Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

Avukatlık Alanı Özel Şartı: Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı) için 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Eğitim ve KPSS Şartı:

Adaylardan KPSS olarak 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 ve 85 puan almış olmak gereklidir. Eğitim olarak ise Lisans eğitimi veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekmektedir.

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı

  • KPSS Olarak, KPSSP1,KPSSP2,KPSSP17,KPSSP18,KPSSP22,KPSSP23,KPSSP28,KPSSP47,KPSSP48 puan türlerinden en az 85 puan almış olmak.
  • Eğitim olarak ise, Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.

Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı )

  • KPSS Olarak, KPSSP11,KPSSP17,KPSSP18,KPSSP22,KPSSP23,KPSSP27,KPSSP28,KPSSP33,KPSSP38,KPSSP47,KPSSP48 puanlarından en az 75 puan almış olmak.
  • Eğitim olarak ise, Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.

Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk Alanı )

  • KPSS Olarak, KPSSP4 veyaKPSSP5 puanlarından en az 75 puan almış olmak.
  • Eğitim olarak ise, Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak

Bankacılık Uzman Yardımcısı ( İletişim Alanı )

  • KPSS Olarak, KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak.
  • Eğitim olarak ise, Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; İletişim fakültelerine bağlı bölümler veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.

BDDK Uzman Yardımcısı

  • KPSS Olarak, KPSSP20,KPSSP25,KPSSP30,KPSSP40,KPSSP42 veyaKPSSP45 puan dan 75 puan almış olmak.
  • Eğitim olarak ise, Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, Siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, İktisat, İşletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU GELİŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA

Editör: TE Bilisim