Resmi Gazete'de 02 Eylül 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı yapacağını ifade etti. Yayımlanan ilana göre 30 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda uzman yardımcısı alımı yapılacak. Ayrıca adaylara bu yönde başvuru şartlarını taşımaları durumunda Giriş sınavı yapılacak.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR!

Söz konusu memur alımı ilanı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor. Adayların başvuru yapabilmeleri için Yabancı Dİl Sınavından Almanca, Arapça, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İsveççe, İspanyolca, İtalyanca, Malayca ve Rusça dillerinden puan sahibi olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi bölümlerinden mezun olmuş ve diğer fakültelerden ise Ekonometri, Ekonomi, Finans, İktisat, İlahiyat, İletişim, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Psikoloji, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası İlişkiler, bölümlerinden mezun olunmuş olması gerekmektedir.
  • Almanca, Arapça, Çince, Danca, Endonezce, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İsveççe, İspanyolca, İtalyanca, Malayca ve Rusça dil seviyesini gösterir belgelerden birine sahip olmak,
  • Dil belgelerinin geçerlilik süreleri YDS için 5 yıl, uluslararası geçerliliği olan belgeler için ise 2 yıl olarak kabul edilecek ve sürelerin hesaplanmasında sınav son başvuru tarihi esas alınacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı uzman yardımcısı alımı ilanı için başvuru süreci 02 Eylül 2019 tarihi saat 09:00 itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 16.09.2019 saat 18.00 arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ile sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Eleme sınavı ve yazılı sınav, 28.09.2019 tarihinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sıhhıye/Çankaya/Ankara adresinde, sırasıyla sabah saat 10.00-12.00 arası ve öğleden sonra saat 14.30-16.30 arası olmak üzere iki oturumda yapılacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kulalnarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın tam metni

Editör: TE Bilisim