Kamuya Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre Kamuya 586 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Alımı yapılacak. Engelli Memur Alımı kapsamında yapılacak alımlar için en az lise mezunu adaylar tercih yapabilecek. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere bu haberimizde 2021 EKPSS tercih kılavuzu için VHKİ Alımı yapacak kurumları ve detaylarını aktaracağız.

MEZUNİYETE GÖRE VHKİ ALIMI YAPACAK KURUMLAR:

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni pozisyonunda Lise Mezunu 27, Ön Lisans mezunu 500 ve Lisans mezunu 59 kişi alımı yapılacak. Bu kapsamda;

Lise Mezunu İçişleri Bakanlğı Alım yapacak.

Ön Lisans Mezunu Milli Eğitim Bakanlığı alım yapacak.

Lisans Mezunu İse, Bayburt Üniversitesi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kamu Hözetimi Muhasebe ve Denetimi, Milli Eğitim Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Türkiye Yazma ve Eserler Kurumu Başkanlığı VHKİ alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adatlardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak şartları aranacak.

NİTELİK KODLARINA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

  • Ortaöğretim Nitelik kodu:  2001- Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.
  • Ön Lisans Nitelik Kodu: 3001 - Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.
  • Lisans Nitelik Kodu: 4001 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Tercihler 13 Ocak 2021 tarihinde başlamış olup en geç 19 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim