Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan için başvurular hala devam ediyor. Alımlar en az lise mezunu kapsamında yapılacak olup ilgili ilan hakkında detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

İLAN DETAYLARI:

Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Avrupa Birliği Başkanlığının ilgili kuruluşu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. 

Alım Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

Türkiye Ulusal Ajansı bünyesine 80 kişilik boş kadro için 58 Uzman Yardımcısı, 2 Avukat, 15 Büro Görevlisi ve 5 Sekreter alımı yapılacak. Aynı zamanda Uzman Yardımcısı alımı için Ekonomi ve Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Bilişim, İletişim ve Halkla İlişkiler alanında alım yapılacak. İşte kadro Dağılımı:

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları hala devam ediyor. 26 Nisan 2021 tarihinde başlamış olan Memur alımı ilanı için adaylar başvrularını en geç 17 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Buna göre başvurular hala devam etmekte olup adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını Ajansın https://basvuru.ua.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye Ulusal Ajansın memur alımı ilanına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise adayların Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Alım yapılacak alanda en az lise olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden alım yapılacak. Aynı zamanda İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden YDS'den en az B düzeyinde puan almış olmak gereklidir.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

a) Yüksek öğrenim veya orta öğretim mezuniyet belgesi veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

b) KPSS sonuç belgesi,

c) Uzman Yardımcıları için YDS veya ÖSYM tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

d) Avukatlar için stajını tamamladığına dair belge ya da avukatlık ruhsatı,

e) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

f) Adli Sicil Beyanı,

g) Yazılı özgeçmiş,

h) Son altı ay içinde çekilmiş 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf,

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim