Ağustos ayı içerisinde ilanların yayımlanması ile birlikte alımları devam eden veya alımları yapılacak olan ilanların sayısında artık yaşandı. Uzun zamandır bakanlıkların belediye başladı seçimleri dolayısı ile alım yapılmasının ardından artık alım haberleri gelmeye başladı. Memur adayları için KPSS puanı ile alım yapılıyor ve ayrıca adaylara yüksek maaş veriliyor. Peki Bakanlığın memur alımı ilanına kimler başvuru yapabilir? Adaylardan aranan şartlar nedir? İşte detaylar.

BAKANLIĞA 357 MEMUR ALINACAK!

Adalet bakanlığına bağlı olan iki birim bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için memur alımları yapacaklar. Yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet bakanlığı Ceza tevkifevleri Genel Müdürlüğü 300 İdare Memuru alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu ise 57 kişilik sözleşmeli kadrosu ile, Lise Mezunu 1 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Teknisyeni ), 3 İnfaz ve Koruma Memuru ( Kadın ), 2 Teknisyen, 3 Şoför, 6 Destek Personeli ( Hizmetli ) alımı yapacak. Ön Lisans Mezunu ise, 3 Büro Personeli, 3 Laborant, 21 Sağlık Teknikeri alınacak. Lisans mezunu ise, 2 Hemşire, 9 Diğer Teknik Hizmet Personeli ( Kimyager ) ve 4 Biyolog olmak üzer toplamda 57 sözleşmeli personel alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru günü olan 06 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı (KPSS-2018) yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.) İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için, merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.).
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

KPSS ŞARTI VAR!

Her iki ilan içinde adaylardan KPSS şartı talep ediliyor. Bu kapsamda Ceza ve Tevkievleri Genel Müdürlüğü için Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor.

Adli Tıp Kurumu için ise lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Her iki alım içinde başvuru süreci henüz başlamadı.Adli Tıp Kurumu için adaylar 26 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adalet bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için ise, 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

CTE 300 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Adli Tıp Kurumu 57 Memur Alımı için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim