Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre 8 farklı kadro ile 53 memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Bakanlık 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre ve KPSS puanına göre memur alınacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Hazine ve Maliye Bakanlığının memur alımı ilanı hakkında detaylar paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Bakanlık bünyesine 53 kişilik boş kadro ile Bakanlığın merkez teşkilatı olan İstanbul Hizmet biriminde görevlendirmek üzere aşağıdaki kadrolarda memur alımı yapılacak.

  • Büro Personeli - Bilgisayar İşletmeni 3 Kişi,
  • Destek Personeli - Yardımcı Hizmetli 25 Kişi,
  • Destek Personeli - Şoför 2 Kişi,
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi 15 Kişi,
  • Tekniker - Elektrik 3 Kişi,
  • Tekniker - İnşaat 2 Kişi,
  • Tekniker - Sıhhi Tesisat 2 Kişi,
  • Tekniker - İklimlendirme 1 Kişi,

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIM YAPILACAK!

Maliye Bakanlığı bünyesine 53 kişilik boş kadro ile en az lise mezunu alım yapılacak. Bu kapsamda adayların Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için adaylar başvurularına 05 Ekim 2020 tarihi ile başlayacaklar. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde başvurular (www.hmb.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İlana başvurular başladığında anında haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamasını indirebilirsiniz.