Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Alımı Yapacağını bildirmişti. KPSS Puanı ile yapılacak memur alımları için başvuru süreci başlıyor. En az lise mezunu memur alımı yapılacak olup başvuru süreci ve ilan hakkında detayları siz değerli okurlarımı ile paylaşacağız.

BAKANLIK 4 FARKLI KADRI İÇİN ALIM YAPACAK!

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı  80 kişilik boş kadro ile 5 Sekreter, 2 Avukat, 15 Büro Memuru ve 58 uzman yardımcısı alacak. Ayrıca Uzman Yardımcısı kadrosu için 5 farklı gruptan memur Alımı yapılacak. Buna göre,

  • Ekonomi ve Maliye,
  • Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,
  • Hukuk,
  • Bilişim,
  • İletişim ve  Halkla İlişkiler,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı alımını yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Ayrıca, En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak ve alım kadrosuna göre ilgili alanlardna mezun olmak şartları aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Bakanlığın Memur Alımı başvuru süreci hafta başı itibari ile 26 Nisan 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılması grekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Ajansın https://basvuru.ua.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecektir.

Başvuru belgeleri ve diğer detayları için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim