Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1343 kadroya yerleştirme işlemleri için 1 Haziran tarihinde tercihlerin başlayacağını açıkladı. Bakan Selçuk devlet korumasında yaralanmış gençler için kadro müjdesinde; Çalışma Bakanlığı'nın bağlı kuruluşları büyüyen ve istihdam hakkı kazanan kişiler için atamalar hazırlanacak. Tercih başvuruları 1 Haziran tarihi itibariyle başlayacak. 15 Haziran 2020 tarihinde bitecek. Atama tercih kılavuzu bugün Çalışma Bakanlığınınn resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Başvurular, T.C. ve e-devlet şifresi ile yapılabilecek.

TERCİH KILAVUZU AÇIKLANACAK!

Bugüne kadar 54 bin 144 kişinin atamasının gerçekleştirildiğini açıklandı. Koruması altındaki gençler için eğitimlerin her aşamada desteklemesi gelecek kaygısının yaşamaması için çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler. Engelli KPSS atamaları ne zaman yapılacak?

ENGELLİ MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN?

2020 EKPSS atamaları ÖSYM takvimi güncellemesi ile birlikte belli oldu. EKPSS 11 Ekim 2020 tarihine ertelendi. 2020 yılındaki kura başvuruları 13 ile 26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Farklı eğitim düzeylerinde girecek adayların genel yetenek genel kültür testlerini yapmaları istenilecek. Testlerde adaylara 60 soru yöneltilecek. Sınav süresi 60 dakika olacak. 2020 EKPSS başvuruları 24 Ocak ile 12 Şubat tarihleri arasında yapılmıştı. Kura başvuruları 28 Nisan tarihinde yapılacaktı fakat koronavirüs nedeniyle kuralın ertelenmesine karar verildi.

Editör: TE Bilisim