Flash gelişme! Adalet Bakanlığı merkez ve taşraya CTE'ye bağlı ceza evlerine 11 bin 78 memur alımı detayları belli oldu!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adliyelere ve Ceza Evlerine 11 Bin 78 memur personel alımı yapılacağını ifade etti. Adalet Bakanlığına bağlı olan ceza infaz kurumları ile adliyelerin ihtiyaç bulunan kadrolarında personel alımları hangi kadrolarda olacak? Başvurular ne zaman başlayacak?

Bakan Abdülhamit Gül sosyal medya üzerinden adayların uzun zamandır beklemiş olduğu müjdeli haberi verdi. Bilindiği gibi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz daha önce TBMM’de katılmış olduğu komisyon toplantısında yeni açılacak olan ceza evleri için yeni personel alımlarının yapılacağını ifade etmişti. Adaylar bu alımların ne zaman yapılacağını sormaktaydı. CTE’ye yapılacak olan personel sayısı 10 bin olarak ifade edilmekteydi. Buna göre Adalet Bakanı Gül, adliyeler ile ceza evlerine istihdam edilecek olan personel sayısını 11 Bin 78 olarak açıkladı. Bu alımların hangi kadrolarda ve ne zaman olacağı da belli oldu.

ADALET BAKANLIĞI HANGİ KADROLARDA MEMUR ALIMI YAPACAK?

Adalet komisyonları aracılığı ile taşrada bulunan birimlerde adliyelere ve ceza evlerinde en çok görev yapan personel zabıt katibi kadrolarında olmakta. Diğer yandan ceza evlerinde ise infaz ve koruma memuru kadrosunda çok sayıda istihdam sağlanmakta. Buna göre Bakan Gül, sosyal medya üzerinden açıkladığı personel istihdamlarının hangi kadrolarda olacağı belli oldu. İnfaz ve Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Mübaşir, Destek Personeli, İcra Katibi kadrolarında olacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çoğunluğu katip ile infaz koruma memuru kadrolarından olmak üzere 11 Bin 78 memur alımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayladığı kararın ardından personel genel Müdürlüğü ile ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yeni ilanlar açıklanması bekleniyor. Bakan Gül sosyal medya üzerinden ilanlara bu yıl içerisinde çıkılacağını ifade etti. İlanlar cte.adalet.gov.tr aresi üzerinden ve pgm.adalet.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak. Gelişmeleri an bean aktarmaya devame deceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim