Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bümnyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 57 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını ilan etmişti. 11 farklı kadro ile yayımlanan ilan için başvurularda son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak bir kez daha ilanın detaylarını sizlerle paylaşacağız.

11 KADRO İLE 57 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu 11 farklı boş kadrosu ile sözleşmeli olarak memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda, 4 Bitolog, 9 Kimyager, 3 Büro Personeli, 6 Hizmetli, 3 Şoför, 2 Teknisyen, 2 Hemşire, 3 Laborant, 3 İnfaz ve Koruma memuru, 21 Sağlık Teknikeri ve 1 Sağlık teknisyeni olmak üzere 57 memur alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca pozisyonuna göre adaylardan özel nitelikler aranmakta olup ilgili özel şartlara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR SONA SERİYOR!

ATK memur alımı başvuruları 26 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar başvurularını en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar naşvurularını Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir..

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ:

Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre KPSS P3, KPSS P93 veya KPSS P94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralamaları yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda Biyolog, Diğer Teknik Hizmetler Personeli (Kimyager), Büro Personeli, Destek Personeli, Teknisyen, Hemşire, Laborant, Sağlık Teknikeri ve Diğer sağlık Personeli (Sağlık Teknisyeni) pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı, İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.