2016 yılı içerisinde memur adaylar 51 bin atama bekliyordu. 30 bin öğretmen ataması ve 10 bin 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı birinci Merkezi Atama ile toplam 40 bin kişiye memurluk verilmiş bu yıl içerisinde 11 bin kişilik daha atama yapılması beklenmekteydi. Memur adayların müjdeli haber geldi. Kadro sayısı artırıldı binlerce memur alınacak. Bu sayı 40 bin'de 60 bin'de olabilir işte detaylar.

Müjdeli Haber Geldi

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen şuana kadar 45 bine yakın memur personeli açığa alınmış durumda. Söz konusu şahıslar hakkında soruşturmalar devam ederken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu yakından takip ediyor. FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce memur hakkında tutuklama kararı çıkabilir. Memurların meslekten ihraç edilmesi ile boşalacak koltuklar kısa sürede tekrar doldurulacak ve bu sayede kamu kurumlarında ki örgütlenmeler giderildiği gibi artık hak eden personeller iş bulacak ve torpil tamamen ortadan kaldırılacak.

Peki kaç bin memur alınması bekleniyor. Şuana kadar her hangi bir açıklama yok ancak basında yer alana haberlere göre ortalama 40 bin civarı memur personelinin alınması bekleniyor. Tabi bu rakam azalabilir ya da düşebilir çünkü Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu düşünülen kişilerin sorguları devam ederken bir yandan gözaltılar da devam ediyor.