Her yıl yapılan Askeri Komutanlıklara Sivil memur alımı 2019 yılı için henüz yapılmadı. Binlerce aday için merak konusu olan Sivil Memur alımı için ilanlar bekleniyor. 2017 ve 2018 yıllarında Askeri Sivil Memuru alımının fazla olması ile bir çok memur adayı da KPSS ye katıldı ve 2019 yılı Askeri Sivil Memur alımı ilanlarını beklemeye başladılar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu adaylarımızı düşündük ve yaptığımız inceleme ve araştırmalarda ilanın ne zaman yayımlanacağı ve şartların ne olacağı hakkında bilgileri sizlerle paylaşmak istedik.

SİVİL MEMUR ALIMI YAPILAN ASKERİ KURUMLAR:

2017 ve 2018 yıllarında yapılmış olan duyurulara göre bir çok askeri kurum bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sivil memur alımı yaptılar. Bu bağlamda Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi gibi askeri kurumlar bünyelerindeki eksikliğe göre Sivil Memur Alımı yapıyorlar.

2019 YILI SİVİL MEMUR ALIMI ŞARTLARI NE OLACAK?

Sivil memur alımında başvuru şartları değişmedi. Ancak Kamu Personeli Seçme Sınavına göre alım yapılan kadrolar için KPSS puanının geçerlilik süresi değişti.2018 yılı için yapılan askeri sivil memur alımlarında 2017 KPSS puanı aranıyorken bu yıl alım yapılacak Askeri Memur Alımlarında ise 2018 yılı ve 2019 yılı KPSS puanına göre alım yapılacak. Peki adaylardan aranan diğer nitelikler nedir?

Adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre ve diğer hususlara göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak,
  • Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,
  • Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak
  • Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak
  • 2018 veya 2019 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 yılı için henüz askeri sivil memur alımı yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıllara bakılacak olursak alımlar her yıl yıl sonuna yakın yapılıyor. Bu yıl için de Askeri komutanlıklara Sivil memuru alımı önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Askeri Komutanlıklara başvurular Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının Personel Temin adresleri üzerinden yapılmaktadır.

HANGİ KADROLARDA SİVİL MEMUR ALIMI YAPILIYOR?

Askeri Komutanlıklar sivil memur alımlarını, Bilgisayar Mühendisi, mali İşler Uzmanı, Grafiker, Personel İşleri uzmanı, Gümrük işlemleri uzmanı, performans ve program uzmanı, Uluslar arası ilişkiler ve andlaşmalar uzmanı, istatistikçi, Hukuk alanında, Uzman ve İşletme ve Muhasebe alanında Uzman alımı, Mütercim, Avukat, Kimyager, Farklı alanlarda Mühendis, Hesap Sorumlusu, VHKİ, Çeşitli alanlarda Teknisyen ve Tekniker, Psikolog, Aşçı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hademe, Hizmetli, Berber, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Coğrafyacı, Bahçıvan, Mal Sorumlusu ve Memur kadrolarına alımlar yapılıyor.

Söz konusu askeri kurumlara memur alımı ilanları yayımlandığında ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Sivil Memur alımlarını bekleyen diğer adaylarla görüşmek için de sosyal ağlarımızı takip edebilirsiniz. İlgili uygulama ve sosyal hesap bilgileri aşağıda yer alıyor.

Editör: TE Bilisim